Nyheter 2014

 :: Nyheter 2012   :: Nyheter 2013
 :: Nyheter 2011    :: Nyheter 2010     :: Nyheter 2009        :: Nyheter 2008/2007        :: Nyheter 2006
   
2014-03-21 Sent om sider presenterar vi Ullisjaurlandets Milla "Kalla" här på sidan!
Välkommen Kalla! En lovande valp som funnit sig väl tillrätta i flocken och som har charmat samtliga :-)
2014-01-12 Den gröna tiden är över, kung Bore har varit på besök i helgen. Vi vallar skidor och gör oss redo :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyheter 2013
2013-12-30 Vi önskar ett Gott Nytt År och hoppas att Ni haft en bra jul och haft tid till avkoppling (som Freja, på startsidan :-))
Tyvärr blev det inte tid till något julkort i år... Bättring till nästa jul!
Frejas tass verkar ha läkt som den skulle och hon och husse har varit ute och jagat älg ett antal gånger. Hon har skött sig bra och haft stånd ett flertal gånger och husse har kunnat skjuta en gång. Skönt att hon verkar vara tillbaka!
Älla har ett tag till kvar på sin sjukskrivning, inte bra ännu men bättre än tidigare iaf.
Har försökt att uppdatera Älla och Frejas jaktdagböcker, matte skäms, det va' jättelängesen...
Här är barmark, lite isigt på vissa ställen, så Tippa, Maja och Kimras träning pågår för fullt.
I dag var KickMicks Atlas här på besök, still going strong även om hörseln blivit lite åt det selektiva hållet enligt husse och matte ;.) Kul att träffa honom, han ser hur fräsch ut som helst!
2013-12-05 Sent omsider... GRATTIS till A-kullen som fyllde 11 år den 29/11!
Våra tankar går också till de i kullen som jagar på de sälla jaktmarkerna.
Ett stort tack till alla A-kullens ägare som tagit hand om dem på bästa sätt.

För övrigt, har vi varit/är vi inne i, en lite tung period... Micke och Maja startade på praktiskt jaktprov i Strängnäs i oktober. Allt rullar på och Maja sköter sig bra... men vad händer! Hon kommer ut ur vassen på tre ben! Sönderskuren tass. Dagen slutar alltså med ett KEP :-(
Tack till Sara Wallgren som tvättade rent, bandagerade och fixade med medikamenter!
Freja har varit halt sista tiden, jack i två trampdynor är allt vi hittat, tillräckligt för att göra henne halt trodde vi dock. Men helt plötsligt - från en dag till en annan - en knöl på hennes ena framtass... Veterinärbesök förstås. Knölen snittad, vete tusan vad det där var för något... Sjukskriven 3 veckor. Hältan, ja den försvann direkt.
Älla - den lilla pärlan i guld, har börjat halta och varit allmänt stel i höst efter älgjakterna. Nu bestämde vi att det var dags att besöka "specialist" veterinär. Det bidde inget roligt svar. Hon har artros i princip var enda led i fronten, bog, tår, ja rubbet. Nu blir det en långkur med rimadyl och "aktiv vila" eftersom vet. tror att hon just nu har en inflammation och när den gett med sig skall hon förhoppningsvis hänga med ett tag till.

Sammanfattningsvis: Ta vara på dagarna, gör sådant du vill göra och njut av livet och hundarna!
2013-10-07 Såååå... Nu var jaktprovssäsongen (B) över för i år. Jag (Kicki) och Duckstream Nian's Brimina "Tippa" startade på jaktprovet i Härnösand igår (6/10).
Det var snubblande nära sista ettan i Ekl, men... Hunden var för stor för sök nummer två eller så var sök nummer två för litet för hunden ;-) så domare Bengt tyckte att det bidde lite för ineffektivt. Så tyvärr ramlade vi på provets sista "moment" ned på en tvåa. Surt sa räven :-(
Tippa har i alla fall säkrat upp att hon från träna och starta även nästa år!
Nöjda är vi alla fall med labradorernas (Tippa, Maja och Kimra) starter på B-prov i år:
8 första priser: 4 ettor i  ekl + 2 i Ökl + 2 i Nkl (en svensk o en norsk)
2 andra priser i Ekl (en svensk o en norsk)
2 tredje priser i Ekl (en svensk o en norsk)
Vi har hållit nollan ;-)
2013-10-01 Vilken stark resa ;-)!!!
I helgen var vi (Kicki, Duckstream Nian's Brimina "Tippa" och Searover Day Red Kimra "Kimra") till Norge för att starta på jaktprovet i Lohna, Lillehammer. Som reskamrater hade vi Ulrika G, kennel Reminds och Ulrica B och Daniel, kennel High Dreams. Ulrika G och jag packade in oss båda, alla prylar samt 4 hundar i hundbussen (volvon) och lättade ankar på fredag em med gps:en programmerad att guida oss till Sveastranda camping och vår hyrda hytte. Vi anlände på fredag kväll till en kanonfin camping!
Jag hade anmält Tippa till EK (eliteklasse) både lördag och söndag, Kimra var anmäld i BK (begynnerklasse), lördag och söndag.
Så var det dags för lördagens start i EK. Jisses..., för att göra en lång historia kort: det var inte helt lätt :-)! Tippa och jag kämpade ihop till ett 2:a pris. Daniel och Ina fick också ett andra pris och blev bästa "ekipage" på det så vi var i gott sällskap, ingen 1:a på lördagen alltså. Grattis Daniel! Tippa skötte sig bra och den sammanfattande kritiken var: En hund som viser flotte retrieveregenskaper gjennom store deler av prøven. Desverre må den idag belastes for manglende eff. i søket. Bra ført!
Så var det då dags för Kimra att starta i BK, sent på dagen som näst sista ekipage gick vi in på rutan. Kimra hade laddat på sig rätt rejält under lång väntan och fullkomligen flög fram över den rätt så tunga marken!
Bra snurr på den damen :-) Provet gick på dummies och omfattade 2 enkla vattenmarkeringar, följt av 1 landmarkering, vidare till ett sök där 4 apporter skulle hämtas, vända sig om för att skicka på ett linjetag där nedslagsplatsen för landmarkeringen skulle passeras med ett antal meter, åter till söket för att hämta 2 apporter till, det hela avslutades med 1 enkelmarkering på land. Ganska omfattande alltså. Idar Reinås dömde och sade på öppna kritiken att Hennes arbete räckte väl till för klassen! En 1:a! Kul. Kritiken finns på Kimras sida.
På söndagen valde jag att stryka Kimra, ibland får man känslan av att det bara kan gå sämre ;-). Tippa och jag fick ett tredje pris i EK, söket lämnade en del övrigt att önska, som för övrigt var sista delen av provet, där jag inte kände igen Tippa... inte alls sig lik. Den övriga delen av provet, som var före söket skötte hon helt ok.
Ett stort grattis till Daniel och Ina som fick sin 1:a och därmed erövrade det norska championatet.

På måndag morgon när vi skulle ge oss av för att vara med på sista jakten på "bruket" visade det sig att Tippa markerade på vänster fram. Antagligen har hon slagit i den delen av tassen där vi amputerat yttertån, det kan fortfarande göra ont när hon slår i. Hon fick vila ända till kvällssträcket och när det sedan var dags för vattenapportering jobbade hon som vanligt igen och idag syns inget, skönt! Lilla Kimra fick vara själv med matte under nästan hela jakten och gjorde någon riktigt bra apport, det blir nog en stor pärla i guld det med :-)

Nu laddar vi batterierna till nästa EKL start!
2013-09-23 I helgen startade jag (Kicki) och "Tippa" Duckstream Nian's Brimina på jaktprovet i Harsa (Järvsö).
Lördagen: Tippa jobbar sig igenom hela provet hur bra som helst, ett solklart förstapris... och vad gör labraDÅREN! Byter en röd dummy mot en annan röd dummy på en i övrigt hur snygg vattendirigering som helst! Hoppas att den nya dummyn smakade mycket bättre i munnen Tippa! :-) Idiot ;-) som domaren Hans-Petter Grongstad sade efter den öppna kritiken. Hmmm, hur kunde mattes ofelbara hund hitta på nåt' sånt :-) Gamla hunden...
Söndagen: Ahhhh, revansch! Nu satt ettan där trots att matte var idioten för dagen och la' sig i på en av landmarkeringarna trots att hon inte ens hade pejl på vilken som var hämtad redan (bevisligen). Ja, ja, nu står det ett lika i idioti. Skillnaden är att Tippa säger inte så mycket till mig som jag till henne, hon ser ut att tänka desto mera... Domare var Bengt Gustafsson.
Vi fick dessutom funktionärernas pris båda dagarna, två dummys! Tack och bock!

Stort tack till provledning och funktionärer, vilket jobb Ni gjort! Hoppas Ni orkar flera gånger. En mycket fin plats att vara på, Harsa.

Vill även passa på att gratta:
"kennelmamman" Agneta och Grynet till 1:an i Ekl, Harsa
Ulrica och Tia till 1:an i Nkl, Harsa
Svante och Ville till 1:a HP i Ökl, Harsa
Anna-Lena och Spot till 1:a HP i NKl och provbäst, Harsa
samt
Annelie och Skägg till 1:a HP i Nkl, Harsa

Nu vilar vi på måndag, sen blir det lite jakt på "bruket" på tisdag och på fredag sticker matte, Tippa och Kimra tillsammans med vänner till Norge på jaktprov, kul!
2013-09-15 Länksidan uppdaterad. Bilder från valpträffen för Maja och Tee:s valpar hos kennel Justlike finns nu äntligen utlagda!
  VILKEN HELG!
Idag, söndag, var det Duckstream Nian's Brimina "Tippa"s tur att starta på jaktprovet i Sundsvall, Ekl. Å yes, där satt den! Ett 1:a pris för henne med! Det är så himla roligt!
Vill än en gång tacka mina uppfödare Agneta Strömwall & Bengt Andersson, kennel Duckstream samt Lena Bratsberg-Karlsson, kennel Searover, för mina älskade hundar :-)
Tippas kritik finns här >>>

Duckstream Nian's Brimina "Tippa"
2013-08-31 Kicki och Searover Day Red Kimra "Kimra" gjorde jaktprovsdebut vid provet i Sundsvall idag den 31/8.
Med oss hem får vi en röd och fin rosett! Det blev alltså ett första pris!
Nu har matte papper på att Kimra är duktig ***hihihihi*** ;-)
Kimras kritik finns här >>>

Searover Day Red Kimra 20130831
2013-08-19 I helgen var vi på PAW of Sweden cup. Micke och Maja startade. Inget höjdarresultat kanske men husse klarade målet som var att inte nolla någon av stationerna under de två dagar tävlingen pågick. Majas resultat hittar du här >> och resultat från hela tävlingen finns här >>. Det var en riktigt trevlig helg! Bra flyt på rutorna, ordning och reda och riktigt publikvänligt. Vi hoppas att det blir ett arrangemang även 2014 (matte vill också vara med och tävla :-)). Tack till arrangörer och funktionärer!
Kimras sida uppdaterad, hon har klarat det norska kvalifiseringsprøve så nu får hon starta på B-prov i Norge :-)
2013-08-13 Majas och Kimras sidor uppdaterade med exteriörbeskrivningar.
2013-07-29 Micke och Maja har gjort det igen! Den här gången blev det två raka ettor i Ekl vid dubbelprovet i Våmhus. Vi kan bara poängtera det självklara: husse är mycket nöjd med henne! Domare dag ett var Peter Nordin och dag två var det Bengt-Göran Landin. Ett riktigt trevligt provupplägg båda dagarna och en stor eloge till funktionärerna!
Maja och Kimras sidor uppdaterade.
Tippas tass (amputerade tån) verkar bli ett riktigt lyckat ingrepp, attans vilken sprutt det är på henne nu!
2013-06-14 Bilder på Maja på jaktprovet i Axmar, Gävle.
Matte och Kimra har startat på unghundsderbyt. 78 poäng och en 45:e placering (av 123 startande), det kunde ju ha varit bättre - framförallt på ruta 3, men matte är nöjd :-) Resultatlistan här >>>
2013-05-25 Micke och Maja, Justlike Albireos Breeze, har idag startat på jaktprovet i Hedemora. Två starter och två 1:or! 
2013-05-19 Micke och Maja, Justlike Albireos Breeze, startade tillsammans för första gången idag. Premiären gick av stapeln i Ökl på provet i Axmar. Domare var Pelle Forslund och priset bidde ett första pris! Härligt! Ett trevligt prov och en skön dag rakt igenom, tack till arrangörerna!
Bilder kommer snart!
2013-05-09 Så, då var det gjort! Premiär start med Kimra. Vi startade på FRK Gävle Dalas WT i Smörnäs. Det är otroligt vackert i trakterna runt Smörnäs och Oslättfors!
Skönt väder, bra upplägg, trevliga funkisar, deltagare och domare.
Lägg till detta en tredjeplacering i Nkl och jag känner mig väldigt nöjd med dagen :-)
Vi samlade i hop 85p, spöade av Annelie och Skägg (halvbrorsa med Kimra) som kom tvåa på 85p (de hade en 20 poängare de hade inte vi) och även av Svante och Wille som kom på första plats med 89p. Grattis!
Kimra skötte sig bra, fokuserad, lugn, fint fotgående, bra fart och avlämningar.
Skönt att hon uppträdde lika i skarpt läge som hemma, nu hoppas vi att det håller i sig!
Husse och Maja har anmält till prov så nu får vi hålla tummarna framöver :-) Kul!
2013-04-06 Searover Day Red Kimra "Kimra" fyllde 1 år den 4/4! Tack Lena B-K för denna härliga hund! Tiden går fort när man har roligt!
2013-02-22 Japp, jag skäms... Här är inte uppdaterat sedan... ja evigheter. Men nu har jag i alla fall börjat på. Det kommer bilder och information vart eftersom nu hoppas jag :-)
Vi känner stor glädje och det är för oss en ära att kunna välkomna Justlike Albireos Breeze "Maja" i flocken! Välkommen Maja! Stort tack till Sören N för förtroendet.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyheter 2012
2012-08-04 En rapport från familjen Forsgren (KickMicks Atlas flock) som varit på mässan i Fäviken. Atlas är still going strong med en 2:a placering i Ekl på Working testet samt att han på lördagen vann Fäviksapporten! Vi gratulerar dem även till delad andra placering på workingtestet med Billy och Keeper (Ökl).

Matte och Kimra har varit på valpträff hos kennel Searover för valpar födda hemma hos Lena under 2012. En härlig dag med trevliga människor och underbara valpar! Bilder finns här >>>
2012-07-29 Det är med stor sorg i våra hjärtan vi berättar att lilla Inka lämnat oss och nu springer på de gröna ängarna på andra sidan. Tyvärr drabbades hon av CNM (Myopati) och har därför fått vara hos oss alldeles för kort tid. En underbar valp i en liten kropp men med en desto större personlighet. Saknaden är stor. Vila i frid lilla Inka.
Mattias som äger Tex, pappa till Inka, har skrivit på sin blogg om "vårens CNM chock" vi hänvisar till hans blogg eftersom vi tycker att han förklarar bra både vad som hänt samt "lite" om vad CNM innebär. Länk >>>
Vill du läsa mer om CNM så finns även information på labradorcnm.com
2012-07-24 Tiden fullkomligen rusar iväg. Här var inte uppdaterat sedan midsommar!
Nu kommer det i alla fall Bilder på hundarna tagna under juni - juli  >>>
2012-06-22 Vi önskar alla en trevlig midsommar!
2012-06-09 Äntligen! Lite bilder på valparna, Inka och Kimra, även Tippa är med på ett hörn. Till bilderna >>>
2012-06-05 Kimra på plats på Inaängarna! Igår (måndag) var matte och Anna (Milfords matte) till kennel Searover för att hämta Searover Day Red Kimra "Kimra". Bild finns på startsidan och fler bilder kommer.
2012-05-19 Hon är här nu, på Inaängarna, lilla Inka. I går (fredag) var husse och Rebecca till Sören Norén, kennel Justlike och hämtade Justlike Mexia "Inka".
Bilder finns här >>>
2012-05-17 Pinfärska bilder på Searover valparna, dvs mattes lilla Kimra (bland annat). Matte stack iväg en snabbis på torsdagen (17/5) för att spana in juvelerna. Bilder här >>>

Freja har varit på två utställningar, den 29/4 i Högbo och den 12/5 i Östersund.
I Högbo var det juniorklass som gällde och trots fin kritik så blev det bara Good. I Östersund provade vi unghundsklass, samma visa igen, fin kritik men bara Good igen. Mjja, hon får pälsa på sig och så testar vi igen, hon är värd ett Very Good :-) tycker matte i alla fall.
Vi åkte upp till Frejas uppfödare i Nälden på fredagen, tack för mat och husrum! På lördag morgon bar det av till Optands flygfält där hela kullen samlats för att ställas ut, inklusive mamma Troja. Det blev allt från Good till Excellent och trevligt hade vi i blåsvädret! Efter utställningen bjöds det på het soppa och bröd hemma hos Jean och Anders. Jättekul att träffa alla och hoppas att vi kan göra om nåt' liknande igen!
Uppdaterar med kritiken senare. Bilder från utställningen kommer också senare.
2012-05-05 : : Bilder från retrieverträning i Hofors den 29/4
2012-05-01 I går, den sista april, var vi till kennel Serover för att kolla in mattes blivande valp Kimra på vägen hem stannade vi hos kennel Justlike för att kolla in Mickes blivande valp.
: : Bilder på Searover valparna
: : Bilder på Justlike valparna
2012-04-15 Nu är det tätt mellan uppdateringarna ;-)
Det är nu snart en månad sedan jag (Kicki) valde att sluta som webba för
SSRK Gävleborg så nu börjar det suga i "webbtarmen" :-)
Dags för bilder igen, Djur & natur samt Hundträning.
2012-04-11 Åh, våra valpar är födda!
Kickis tik, Searover Day Red Kimra föddes den 4/4 hos kennel Searover.
Mickes tik föddes hos kennel Justlike den 23/3.

Nya bilder för året:
: : Frost, snö och is vintern/våren 2012
: : Hundar vintern/våren 2012
: : Fåglar vintern/våren 2012
: : Utomhus vintern/våren 2012
2012-03-20 Startsidan "pryds" av en lappuggla!
Så häftigt, vi har ett flertal här hemma. Detta på grund av matbrist på deras ordinarie hemmaplan. Tråkigt för ugglorna men kul för oss med så fint främmande. Hoppas bara att maten här räcker...
Har pratat med Lena B i dag och Day är riktigt tjock så nu hoppas vi på att det blir en puppy till oss v. 15 :-)

2012-02-09

Här knatar allt på som vanligt förutom att.... Vi har ställt oss i "labradorvalpkö" både husse och matte så nu hoppas vi på tillökning i flocken till våren!
Det blev otroligt dåligt med bilder utlagda här på sidan under 2011. Men nu har jag äntligen tagit mig tid med detta. Så sent omsider finns det nu bilder av olika slag från hela 2011 utlagda, se genvägarna till vänster under Senaste bilderna.
2012-01-08 Tryckfelsmatte var framme i Frejas jaktdagbok...3 timmars arbete skall det vara och inget annat!
2012-01-04 Ällas och Frejas jaktdagböcker uppdaterade!
   
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyheter 2011
2011-12-23 God Jul & Gott Nytt År!
Å även Grattis i efterskott till A-kullen som fyllt 9-år!
Det blir långt mellan uppdateringarna...trist men så är det, tidsbrist bla.
Ällas sida är uppdaterad med några älgar, tyvärr tror vi att vi missat en eller ett par stycken eftersom det gått så lång tid sen förra uppdateringen...
Grattis till Freja som fyllde 1 år den 21/12 :-) Grattis till alla kullsyskon också!
Hon löper för andra gången så nu dröjer det ett tag innan hon får komma ut i skogen igen :-(
2011-10-23 Älla och husse har varit på älgjakt så Ällas jaktdagbok är uppdaterad!
Älla verkar vara i bra form och betydligt mera intresserad av jakt i år än tidigare år. Hmmm...kanske har den nu bortopererade livmodern ställt till mer än vi anat innan hon blev riktigt sjuk...
Freja, barnrumpan ***hehehe*** har varit lös bara två korta svängar, igår och idag. Idag sprätte hon efter älgar (eller spåren) en sväng och kom snyggt tillbaka i bakspåren till husse. Vi får väl se om den tidigare så mogna Freja är tillbaka från dagis snart igen...?
2011-10-04 Tiden rusar iväg! Här var evigheter sen senaste uppdateringen, skäms Kicki...
Men här nedan lite om vad som hänt sen sist:
- Semester på Öland, hundarna va' med. Gissa hur många kossor och får det finns för en liten jämthundsflicka att skälla på...
- Matte & Tippa var med på Lag SM för retriever, vi rosade inte marknaden direkt men kul att vara med när evenemanget drog igång igen. Dessutom var det labbe nr 3 som matte var med på Lag SM med, Panisha, Alba och nu sist Tippa. Kul!
- Flera roliga retrieverträningar med goa och roliga retrievervänner
- Husvagn är inhandlad och matte har dragit runt på den i massor av mil, till och med backat med den...ja det är sant. Kanonköp från Ulrica o Daniel, inhundad redan :-) men snygg för sin ålder.
- Här i huset har det startats på retrieverjaktprov, inte med de prisvalörer matte önskat sig direkt :-( vi har väl inte varit helt överens Tippa och jag om vad dirigeringar innebär....ja ja...det är väl bara att bryta ihop och komma igen, det kommer väl ett 2012 också. Vi har i alla fall klarat av KKL'n och det gick desto smidigare istället :-)
- Matte & Tippa har fått vara med och apportera på Hargs bruk 4 ggr i höst och det har varit så trevligt!! Stort tack till P-O & Mats samt Rikard & Madde för att ni fixade så att vi fick vara med denna jättetrevliga höst! Matte är riktigt nöjd med Tippa som verkligen skött sig bra, de' du Tippa!
- Kul att även 3 av "A-kulls valparna" med hussar har varit med på Harg, Björn & Atlas, Benke & Alissa samt P-O & Ansy!
- Älla verkar ha vuxit på sig mentalt så vi får se vad hon kommer att hitta på här hemma på älgjakten. Tyvärr så försvann en hel del jakttid i september eftersom hon fick ett sår på tassen/benet alldeles intill leden som tog tid på sig för att läka. Men nu är hon på banan igen.
- Freja...ja hon är stor nu... Den tjejen löpte redan vid 6 månader och har nu lyckats med konststycket att vara i spökåldern samtidigt som hon blev skendräktig! Japp! Det är kul att ha hund ;-) Skämt åsido, hon är pigg och glad, mycket hund och sanslöst snäll! Skall bli spännande att se vad som händer i höst. Rapporterna från norr säger att mamma Troja och pappa Gorba är i riktigt fin form, kul, desto mer att brås på :-)
- Vattenläcka, så nu håller snickarna på att riva/lägga nya golv i kök och hall, jobbigt och så trist, vi som nyss rustat...
- Fotats har det gjorts en hel del och bilder kommer senare i takt med fallande mörker...
- Ny tjänst på gång för Kicki. Börjar den 18 november på Iggesunds Bruk som Dokumentationsingenjör på projektavdelningen, spännande!
2011-07-15 Moorman's Heliopsis "Birja", klippan, stormamman mm mm har vid dryga 12 1/2 års ålder lämnat oss.
Hon somnade in lugnt och stilla den 6/7.
Saknaden är stor, för oss har en otrolig jaktkamrat och pålitlig hund gått ur tiden.
2011-05-24 Jisses, Freja har fyllt 5 månader och vi går på valpkurs och tränar viltspår.
Alla mår bra och det är en hektisk tid att "visa" Freja världen innan hon blir stor. Stor ja', matte törs inte mäta o väga lilla valpen längre, himmel vad hon har vuxit! Vi hoppas att kunna få träffa några kullsyskon i sommar det vore så spännande.
Fotograferas görs det en hel del men på något vis så vill tiden och lusten att sätta sig vid datorn inte infinna sig. Det kommer väl....eller.... En bild på Freja på startsidan har det iaf blivit. Hon är där ute på sin första tur med båten på havet utanför Skärså. Älla som gillar att åka båt var med och visade hur man uppför sig :-) som synes smittade det nog av sig.
Hoppas kunna fylla på med bilder från våren i Ina snart nog.
2011-03-21 Tiden rusar iväg! Freja växer som attan och matte hinner inte uppdatera med bilder.
Två nya album finns nu i alla fall:
Hundarna 2011-03-12
och
Hundarna 2011-03-13
2011-03-09 Tiden går så snabbt! Har uppdaterat med bilder på våra hundar, framförallt med bilder på Jeansans Tg Freja, "Freja".
Bilderna är från den 26-27/2, se och njut av den lilla godingen! Till bilderna >>>
2011-02-23 I Fredags bar det av till Nälden för att hämta Freja.
STORT tack till trevliga uppfödare som erbjöd oss att sova över till Lördagen vilket vi uppskattade mycket, framförallt matte och hennes förb...ade diskbråck.
Freja verkar vara en underbar valp med fart och fläkt och med massor av skinn på nosen, kanske behövs det bland tre äldre damer :-)
Hundarna är alltså uppdaterat med Jeansans Tg Freja. Mer information och bilder kommer vartefter matte tar sig tid vid datorn...
2011-02-14 Viltvatten uppdaterat med 3 bilder från 2010.
Bildsidan är uppdaterat med bilder från 2010. Bilderna är inte världens bästa men får fungera som en krönika över 2010. Många trista saker hände under året men det finns ändå en massa vackert och roligt att minnas från det gångna året. Det lättaste sättet att navigera bland de nya bilderna är via länkarna till vänster här på nyhetssidan (bildsidan har sedan tidigare några bilder från 2010).
2011-02-07 I går var vi till Nälden för att träffa familjen Olofsson/Jonsson dvs
Jeansans TG Freja's uppfödare och förstås FREJA! Det var mycket trevligt :-)
Det är en mycket jämn kull och det var inte helt lätt att välja men efter en stund utomhus hade Freja gjort bra reklam för sig via en riktig actionrunda :-)
Så nu är hon alltså vald vår lilla Freja och reklamen finns nu på några bilder här ->
2011-01-23 Japp!
Som synes av nedan så är hon född och dessutom ca 4 1/2 vecka gammal, vår blivande flockmedlem. Har varit lite dåligt med uppdateringar på sista tiden.
Jeansans TG Freja som hon kommer att heta i stamtavla kommer att hedras med namnet tilltalsnamnet Freja. Tjejen kom som en fin julklapp strax före jul!
Nu ser vi fram emot en resa till Nälden för att spana in underverken, leverans är senare i februari.
Jämthundsvalpar

Eftersom den myckna snön gjorde att det inte blev mera älgjakt för Ällas del har vi nu gjort den planerade operationen av hennes livmoder. Hon har ju redan haft 2 livmoderinflammationer så efter den sista i höstas som vi kurerade med penicillin beslutades att hon skulle opereras innan nästa löp, trist men nödvändigt. Allt ser i alla fall ut att ha gått bra och stygnen skall tas på Måndag (imorgon).
2011-01-01 2011!
Vi inleder året med att gratulera Birja (Moorman's Heliopsis) som idag fyller 12 år!
Vi sänder även en hälsning till hennes still going strong syskon!
Birja 12 år!
Julkortet för 2010 finns nu i Julkortssamlingen.